Om sidan

Med Välklädda Svenska Herrar har vi som ambition att presentera en noga utvald samling svenska herrar som vi tycker utmärker sig stilmässigt. Fokus är på vad vi generöst valt att kalla “klassiskt herrmode”.

Vad ligger då i ordet klassiskt?

– En hel del, givetvis. Vi har dock valt att tolka ordet i en väldigt bred mening. Kort och gott skulle man kunna sammanfatta den gemensamma nämnaren bland våra intervjuobjekt (-offer?) med ordet kavaj. Andra skulle kanske välja att kalla det “skräddat”.

Som ni snart blir varse, om ni följer denna sida, så kan klassiskt herrmode tolkas på en hel massa olika vis. Det inrymmer alltifrån vintage-entusiaster till sprezz-konnässörer, preppy-fantaster till engelsk landsbygdsromantiker, dåtid till nutid.

Vi tror bilderna talar sitt tydliga språk.

Varför just svenska välklädda män?

Sverige har, trots sin litenhet, lyckats profilera sig på den internationella herrmodekartan som ett folk med fingertoppskänsla. Just i den klassiska herrmodevärlden har svenskar lämnat ett oproportionerligt stort avtryck.

Trots detta är den svenske mannen väldigt modest, nästan ursäktande, i möten med män från andra länder. Till exempel, italienare, engelsmän och amerikaner, som ofta inte har några problem alls med att slå sig för bröstet, hävdande sina länders hantverks- och klädesmässigt stolta arv.

Vad vill vi då?

Skapa en plats där välklädda svenska herrar kan lägga fram sin filosofi runt klassisk stil. Ett porträtt av en man, både fysiskt och mer djuplodande.

Hur väljer vi ut våra intervjuobjekt?

Då vi är aktiva inom denna värld så ter det sig naturligt att vi hämtar många av våra intervjuobjekt från vår bekantskapskrets. Vi har dock som ambition att presentera ett brett urval. Så om du har förslag på en person du tycker skulle vara intressant för denna sida, hör av dig.